Op maandag  8 mei was er weer  een bijeenkomst “koffie tussen de boeken” geïnitieerd door MEE in de bibliotheek te Brielle. Er was een opkomst van 7 mensen. Als communicatiemiddel werd het thema mandala gebruikt waarvoor tekeningen om in te kleuren werden aangeboden, daaromheen kwam de betekenis en het hoe en waarom ter tafel.

Gonnie Hoebergen van Welzijn Ouderen legde het één en ander uit met betrekking tot het aspect ‘doorverwijzen’ van bijvoorbeeld de doelgroep eenzame mensen. De weg naar Welzijn Ouderen is voor inwoners van Brielle veelal wel bekend en van daaruit wordt het contact met de WMO, het Maatschappelijk Werk en MEE gelegd. En zelfs de politie weet die route te vinden indien nodig.

Er werd die middag gebrainstormd over gewenste thema’s om te bespreken voor vervolg middagen. Volgende keer is er een spreker en er was een suggestie om foto’s mee te nemen om verschillende visies omtrent de afbeeldingen te bekijken en te bespreken.

Intussen werd er koffie en thee gedronken wat lekkers en  gevoelens gedeeld over persoonlijke ervaringen en mogelijkheden ter invulling van het dagelijkse leven. Het samenzijn bracht een tevreden gevoel teweeg.

Heeft u ook zin en/of behoefte aan een praatje onder het genot van een kopje thee of koffie? Kom dan gerust langs, geheel vrijblijvend en zonder aanmelding. MEE organiseert het elke tweede maandag van de maand en wordt gekoppeld aan verschillende thema’s of kleine activiteiten.  Op maandag 12 juni is de volgende bijeenkomst van 13:00 uur tot 14:30 uur in de Bibliotheek in Brielle.


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven