service=349 template=2 cached=1:600

Historisch Museum Den Briel

Voor de helft van de prijs naar het museum met de Mantelzorgpas

Wilt u alles weten over de Tachtig jarige oorlog en de rol die Brielle daarin speelde? Kom dan nu naar het historisch museum Den Briel voor maar de helft van de prijs! U krijgt namelijk met de Mantelzorgpas Voorne maar liefst 50% voordeel. In het museum is van alles te zien, te horen en te ervaren over de Tachtigjarige oorlog. Daarnaast kunt u de Brielse zeelieden en Brielse schatkamer aanschouwen.

Hoe werkt dit?

  • Wanneer u het aankoopbedrag van het kaartje overmaakt, dient u aan te geven dat het voor Museum Den Briel is(Hierdoor kunnen misverstanden worden voorkomen, omdat het IBAN rekeningsnummer van de gemeente is)
  • Wanneer u in het bezit bent van de Mantelzorgpas Voorne krijgt u het kaartje voor de helft van de prijs
  • Maak er een gezellige en leerzame dag van!

Over Historisch Museum Den Briel

In het Historisch Museum Den Briel komt u aan de hand van objecten, filmpjes, geluidsfragmenten, animaties en spellen van alles te weten over de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). Wat was de inquisitie, wie was Alva? En waarom werd Johan van Oldenbarnevelt op bevel van prins Maurits onthoofd? Uiteraard is er veel aandacht voor 1 april 1572. Op die dag werd Brielle door de Watergeuzen op de Spanjaarden veroverd. Brielle was daarmee de eersteling der vrijheid: Libertatis Primitiae.

In de Waag wordt aandacht besteed aan de vieringen van 1 april 1572, een evenement dat jaarlijks in Brielle plaats vindt.

In het museum is ook een zeeheldenzaal ingericht met aandacht voor de Brielse admiralen Maarten Harpertszn Tromp, Witte de With en Philips van Almonde. Er kan zeeslagje gespeeld worden en door middel van een interactief spel komt de bezoeker meer te weten over het leven aan boord van een oorlogsschip in de 17e en 18e eeuw.

Brielse schatkamer

Op de begane grond zijn vier thema’s ingericht die de lokale geschiedenis van Brielle belichten:

  • Portretten
  • Brielle tijdens de Tweede wereldoorlog
  • De Heren en Vrouwen van Voorne en 
  • Brielle van prehistorie tot middeleeuwse stad.

  

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: 13:00 – 17:00 uur

Adres
Markt 1
3231 AH Brielle

Telefoonnummer
0181 – 475475

Email
info@historischmuseumdenbriel.nl

Website
Historisch Museum Den Briel Website


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven