Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht en hulpverlening richten zich meestal op de persoon die zorg nodig heeft. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: verschillende rollen van u als zorgverlener, evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!

Voor wie
De cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, hersenletsel, dementie of psychische problemen.

Data en tijden
12, 19, 26 oktober, 2, 9 en 16 november 2018 en een terugkomdag op 18 januari 2019
Vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Kosten
€ 10,- (eenmalig voor cursusmateriaal)

Locatie
Cultuurhuis Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106, 3221AP
in Hellevoetsluis

Aanmelden of informatie
U kunt contact opnemen met Sonja Staring of Anke van Heusden, mantelzorgconsulenten.
E Sonja.staring@meeplus.nl T06-51999039
E Anke.vanheusden@meeplus.nl T06-27847994


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven