Cursus “de Zorg de Baas” voor Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Spijkenisse, januari ’20

Op 19 maart start in Brielle  de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste. Deze cursus wordt georganiseerd  door MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden . De cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, hersenletsel, dementie of psychische problemen. 

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht en hulpverlening richten zich meestal op de persoon die zorg nodig heeft. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: verschillende rollen van u als zorgverlener, evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten.

Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!

Wanneer:  Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt gegeven op donderdagmorgen  19, 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april. Op 28 mei is er een terugkombijeenkomst.
Tijd: 10.30 tot 12.30 uur.
Waar:  De cursus vindt plaats aan de Plantageweg 4, 3232 LE in Brielle.
(Wilt u deelnemen aan een cursus, maar kunt u bovengenoemde data niet, dan kunnen we in onderling overleg bespreken welke mogelijkheden er in de regio zijn. Neem hiervoor contact op met het servicebureau van MEE.)

De kosten van de cursus bedragen eenmalig € 15,00 voor het schriftelijk materiaal. Voor aanmelden of vragen, kunt u contact opnemen met MEE Zuid- Hollandse eilanden,  T 0181- 33 35 07 

E [email protected]  Aanmelden voor de cursus kan tot 10 maart a.s. 


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven