Bericht van MEE Mantelzorg

CORONA update
Voor mantelzorgers en vrijwilligers
16 april 2020

Beste mantelzorgers en vrijwilligers,

Het is een bijzondere tijd. Juist nu houden wij graag contact met u. Daarom ontvangt u onze extra nieuwsbrief, waarin wij u graag op de hoogte brengen van de mogelijkheden van (mantelzorg-)ondersteuning en van de warme initiatieven die in het leven geroepen zijn om elkaar te helpen.

Even voorstellen
In februari hebben wij helaas afscheid genomen van onze collega Miranda. Wij zijn blij om te kunnen vertellen dat ons team per 1 april is versterkt met een nieuwe collega, Evelien Donker. Zij zal gaan werken in regio Westvoorne & Nissewaard. Via deze weg stelt zij zich graag aan u voor: Ik ben op 1 april gestart voor 28 uur als consulent mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning in de gemeenten Nissewaard en Westvoorne. Hiervoor heb ik 11 jaar bij Welzijn Hoeksche Waard gewerkt als jongerenwerker en de laatste 1,5 jaar als sociaal werker. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging bij MEE, waar ik mij nu al erg welkom voel. Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag. Ik hoop u in de nabije toekomst te kunnen ondersteunen in het zorgen voor de ander.

Vriendelijke groeten,
Evelien Donker

Vervangende zorg
Door het coronavirus zijn er minder mogelijkheden voor vervangende zorg. Bijvoorbeeld door het tijdelijk sluiten van dagopvang en logeermogelijkheden vanwege de coronamaatregelen. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM zijn er mogelijkheden voor vervangende inzet thuis om mantelzorgers te blijven ontlasten. Als u persoonlijk advies nodig heeft over het regelen van vervangende zorg thuis, kunt u contact opnemen met de respijtconsulenten van MEE Mantelzorg op T 078-2063202.

Mantelzorgondersteuning
Vanwege het coronavirus ligt het sociale leven vrijwel stil. Zoals u weet, is ook ons kantoor gesloten. Er vinden geen huisbezoeken plaats en alle activiteiten zijn stopgezet tot en met 28 april 2020. Wij willen nog een keer benadrukken dat, als u ondersteuning nodig heeft, u ons dat mag laten weten.

Alle mantelzorgconsulenten werken nu vanuit huis en zijn bereikbaar per telefoon, mail of via WhatsApp (appen of videobellen).

Anke van Heusen (Brielle) tel. 06- 27.84.79.94 of [email protected]
Evelien Donker (Nissewaard en Westvoorne) [email protected]
Karin Loendersloot (Hoeksche Waard) tel. 06-50.29.86.28 of [email protected]
Karin Verlinde (Nissewaard en Westvoorne) tel. 06-15.37.62.41 of [email protected]
Sonja Staring (Hellevoetsluis en Hoeksche Waard) tel. 06-51.99.90.39 of [email protected]

MANTELZORG
Als u geen vast contactpersoon heeft, dan kunt u ons Servicebureau bellen op nummer 0181- 33 35 07 of mailen via [email protected] Heeft u een vraag of heeft u luisterend oor nodig , neem gerust contact op! Alle actuele informatie is te vinden op onze website www.meemantelzorg.nl of via facebook.com/meemantelzorg/

Wij wensen u veel sterkte in deze tijd!

Met vriendelijke groet,
Alle consulenten mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Mantelzorg Zuid- Hollandse eilanden.

 


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven