Hieronder een nieuwsbericht van MEE Mantelzorg 

Beste mantelzorgers,

Inmiddels weten we allemaal dat de komende weken het alledaagse leven anders zal verlopen door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. Iedereen is op dit moment druk met zijn of haar weg te vinden in deze nieuwe situatie. In deze tijd waarin we worden gevraagd om afstand van elkaar te nemen, terwijl we juist dichtbij elkaar willen zijn om onrust en spanning te delen, is het moeilijk ons voor te stellen dat het leven zijn normale vorm weer aanneemt. Voor onze mantelzorgconsulenten betekent dit dat we aangepast voor u gaan werken. We vertrouwen in de nabije toekomst u weer zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen. Via deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren wat dit voor de komende periode betekend voor u.

Maatregelen vanuit MEE Plus
We zetten met z’n allen de schouders eronder, maar volgen uiteraard wel strikt alle adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid. Hieronder staan de maatregelen die wij als organisatie treffen:

 • Onze collega’s werken zoveel mogelijk vanuit huis: zij leggen geen bezoeken af en ontvangen geen mensen tenzij er sprake is van een urgente situatie. Of het een urgente situatie is, bepaalt uw contactpersoon. Wij kunnen in het geval van een urgente situatie niet garanderen dat de consulent u ondersteunt die aan u verbonden was. Het betreft in ieder geval een consulent zonder klachten.
 • Heeft u een afspraak staan? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om vervolgstappen te bespreken.
 • Onze collega’s zoeken zoveel mogelijk telefonisch contact met u om te horen hoe het gaat, en of zij iets kunnen doen voor u.
  Afspraken kunnen, wanneer mogelijk, op een andere manier worden ingevuld (mail, skype of op een andere digitale/ online manier).
 • Alle trainingen worden geannuleerd, ook op andere locaties.

 

We zorgen dat telefonische bereikbaarheid is geregeld. (www.meemantelzorg.nl / www.meeplus.nl). Om alles goed te laten verlopen blijft MEE Mantelzorg goed bereikbaar via de telefoon 0181 333507 of via het e-mailadres [email protected].

Mogelijkheden mantelzorgers
Vanwege het coronavirus zijn er minder mogelijkheden voor vervangende zorg. Bijvoorbeeld door het tijdelijk sluiten van dagopvang- en logeervoorzieningen. Met inachtneming van de richtlijnen van het  RIVM zijn er mogelijkheden voor vervangende inzet thuis. U kunt voor ondersteuning en advies ook contact opnemen met MEE Mantelzorg op 078-2063202

 1. Meest gestelde vragen mantelzorgers

Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Met deze informatie geven we antwoord op een aantal vragen die nu al bij ons binnen komen. Zit de informatie die je zoekt er niet bij, of wil je meer weten? Neem dan contact op met de Mantelzorglijn 030 – 7606055. De lijst met veelgestelde vragen zullen we uitbreiden als er nieuwe vragen komen. Ook is het mogelijk dat de antwoorden aangepast worden aan nieuwe inzichten. Check dus regelmatig onze website en/of bel de Mantelzorglijn.

https://mantelzorg.nl/pagina/voor-mantelzorgers/thema-s/mantelzorg-en-het-coronavirus

Waar kunt u nog meer terecht voor vraag en aanbod van extra ondersteuning

 1. WeHelpen (wehelpen.nl)

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander.

 1. Fijn je te zien (fijnjetezien.nl)

Op Voorne-Putten staat een aanbod van mensen die willen en kunnen helpen en kun je een vraag plaatsen.

 1. Zorgmies (zorgmies.nl)

Ondersteuning nodig bij de dagelijkse activiteiten? ZorgMies Nederland neemt de tijd voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. ZorgMies Nederland levert mantelzorgondersteuning. De zorg sluit aan bij het gewenste dagritme, op de momenten dat u dat wenst. Persoonlijke aandacht, zorgzaamheid en respect staan daarbij voorop.

 1. Mantelaar (mantelaar.nl)

Ben u zelf verkouden, snotterig en moet u hoesten? Laat de zorg door een ander overnemen. Het advies vanuit RIVM is dat als u zelf niet fit bent, het contact met ouderen moet vermijden. Dus bent u verkouden, moet u hoesten en heeft u koorts? Blijf dan vooral binnen. Laat de zorg overnemen door iemand die niet ziek is. Klinkt als een open deur, maar de zorg overlaten aan iemand anders, kan ook in deze situatie lastig zijn. Tijdens deze crisis zijn er veel initiatieven opgezet om hierbij te helpen. Zo roept het Nu91 gepensioneerde verpleegkundigen, oud-zorgverleners, verpleegkundigen die hun BIG-registratie niet meer hebben of studenten aan zorgopleidingen op om bij te springen waar het nodig is.

Op de website van St. Mee vindt u de nieuwsbrief met betrekking tot het Coronavirus met uitgebreide informatie voor Mantelzorgers, (www.meemantelzorg.nl / www.meeplus.nl)

Met vriendelijke groet,

Alle consulenten mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Mantelzorg


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven