De gemeente Brielle dankt u voor uw belangeloze inzet voor een vriend, buurman of familielid. Via de Mantelzorgpas Voorne wil de gemeente Brielle, in samenwerking met de lokale gemeenschap, haar waardering uitspreken voor de vele mantelzorgers in de stad.

Bijschrijving Waardering 2019

De waardering van 2019 bedraagt €100,- en word beschikbaar gesteld door de gemeenten Brielle als waardering voor de inzet die u levert als mantelzorger, bedankt! Wij hopen dat u veel plezier kunt beleven met de Mantelzorgpas Voorne in 2019.

Vraagt u in 2019 voor de eerste keer de Waardering 2019 aan? Dan krijgt u uw persoonlijke Mantelzorgpas Voorne thuisgestuurd en staat de Waardering 2019 op uw pas.

Wanneer bent u mantelzorger?

Mantelzorg overkomt u, een naaste gebeurt iets en door de emotionele band die u met deze persoon heeft, komt de zorg voor deze zorgvrager als natuurlijk voor u. U helpt deze persoon en deze alledaagse zorg is langdurig en onbetaald. U bent in dit geval de mantelzorger, de persoon waarvoor u zorgt heet de zorgvrager.

Om als mantelzorger gezien te worden, is het tevens van belang dat u minimaal acht uur per week en/of gedurende, minimaal, drie aaneengesloten maanden zorgt. Daarbij dient de persoon voor wie u zorgt, de zorgvrager, in de gemeente Brielle te wonen.

De Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas is een persoonsgebonden waarderingspas waarmee u als mantelzorger bij diverse, lokale winkels en voorzieningen in de aangesloten gemeenten kunt betalen en genieten van voordeel. De waardering voor 2019 bedraagt € 100,-. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan de slager betalen, maar ook de fietsenmaker of een kop koffie op de hoek. Naast voordeel ontvangt u geregeld ook exclusieve cadeautjes die de aangesloten partners speciaal voor mantelzorgpashouders beschikbaar stellen. Deelnemende partners zijn te herkennen aan de sticker op het raam. Op de pagina ‘Deelnemende winkels’ op deze site vindt u een totaal overzicht van alle partners waar u met de Mantelzorgpas Voorne terecht kunt.

Als het saldo van uw pas bij de betaling niet toereikend blijkt te zijn, dan kunt u het restant op reguliere wijze betalen. Het tegoed van uw pas mag u trouwens zelf opwaarderen. Klik op ‘Mijn Mantelzorgpas’, log in, en via iDeal waardeert u uw pas op met een zelf gekozen bedrag.

Voordeel bij winkels Mijn Mantelzorgpas

 

Aanvragen Waardering  2019

Als blijk van waardering zet de gemeente Brielle ieder jaar een bedrag op de Mantelzorgpas Voorne. De waardering voor 2019 is dit jaar € 100,-.
Uw huidige tegoed van 2018, en eventueel eerdere jaargangen, blijft geldig op uw Mantelzorgpas. Uw vragen over de waardering en de Mantelzorgpas kunt u stellen via: tel: 088 – 538 7081 of service@mantelzorgvoorne.nl.

Online aanvragen Download aanvraagformulier

 

MEE Zuid-Hollandse Eilanden

Mantelzorgers uit Brielle kunnen bij MEE terecht voor ondersteuning, informatie, bemiddeling en advies voor een naaste. De ondersteuning vindt plaats door middel van gesprekken (individueel of in een groep). Waarin samen wordt gezocht naar mogelijkheden om de balans te hervinden en vast te houden. De ondersteuning is erop gericht om de kwaliteit van het leven de mantelzorgers (en de zorgvragers) te vergroten. De groepswijze ondersteuning is gericht op lotgenotencontact, zodat ervaringen onderling gedeeld kunnen worden. Een informatief gesprek kunt u aanvragen via MEE ZHE 0181 -33 35 07. Voor meer informatie: www.meemantelzorg.nl.

 

Voordelen registratie Mantelzorgpas

Wilt u weten wat het saldo is van uw Mantelzorgpas? Of wilt u uw saldo zelf opwaarderen binnen een veilige, online omgeving? Dat kan! Registreer vandaag nog uw Mantelzorgpas en krijg direct toegang tot ‘Mijn Mantelzorgpas’. Zo heeft u altijd volledig de controle over al uw gegevens en transacties.

Registreren

Contact Brielle

Gemeente Brielle
Stadskantoor
Afdeling Voorzieningen
Slagveld 36
3231 AP Brielle
0181 471 111
wmo@brielle.nl


Over de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas Voorne is een samenwerkingsverband van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met als doel mantelzorgers in de deze gemeenten te waarderen. Door middel van deze waarderingspas geniet de mantelzorger het gehele jaar door van voordelen bij lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief      GROUPCARD
 Naar boven